Art in de Fik

De prachtige tentoonstelling van Jan Desmarets en Mugo werd ondertussen afgesloten. Wij kijken al uit naar de volgende editie.  Vanaf oktober 2021 komt de getalenteerde fotografe Emilie Bonjé in de Fik Expo.

Contacteer ons
Aymara95
Crust 9
Crust 10

Emilie Bonjé

Bio

De kunstopleidingen die ze volgde en haar fijngevoelige persoonlijkheid ontmoeten elkaar in een heel intuïtieve manier van werken. Haar foto’s bewegen op het ritme van gevoel, door de kijker te beroeren of stoffen en texturen tastbaar te maken. Maar nog het meest gaat ze op zoek naar een beeld waarin die twee aspecten samenkomen. Een beeld dat stil spreekt en roerloos beweegt.

Ze vindt veel inspiratie in de texturen van de natuur en in de veelzijdigheid van de mens. Het fascineert haar om stil te staan bij wat we, elk individueel, als schoonheid ervaren. Met oog voor kwetsbaarheid en subtiliteit gaat ze in haar beelden op zoek naar wat vertrouwen inboezemt, maar ook uitdaagt. Naar wat aantrekt, maar ook afwijkt.

Zo bracht ze eerder het boek Emile – De schoonheid van imperfectie uit met portretten van eenenvijftig kinderen met het Syndroom van Down. Momenteel werkt ze aan de reeks Crust die de fragiliteit van de huid in al haar schoonheid weergeeft.

Crust 2
Crust 1

Emilie Bonjé

Crust

De fotoreeks Crust nodigt je uit om te kijken naar de verborgen schoonheid van het pure huidoppervlak, en toont haar veelzijdigheid in relatie met texturen uit de natuur.

Dit desoriënterende samenspel toont de fragiliteit en veranderlijkheid die onze huid gemeen heeft met natuurelementen. Want net zoals een rots erodeert, zand golft en boomschors bemost, reageert ook onze huid op allerlei interne en externe prikkels. Denk aan hoe we kippenvel krijgen bij koude en een zachte rode gloed vertonen als het warm is. Maar ook aan brandwonden, littekens, moedervlekken en rimpels. Aan de vluchtige landkaart van reliëfvormen en lijnen die een afdruk van een stoel of kledingstuk achterlaat op de huid. Enerzijds focust Crust op mensen met een atypische huid, maar soms gewoon ook op huid die boeiend reageert.

Onze huid is ons grootste orgaan en ze leeft, reageert en spreekt. Met Crust legt Emilie Bonjé haar taal vast op beeld. Een taal van aantrekkingskracht en terughoudendheid, die je wil lezen maar vaak ook niet in de ogen durft te kijken.

Andere edities

DRJ 8427

Wil je langskomen?

Kunst is voor ons alles dat met passie en vakmanschap gecreëerd werd. Wij geven jullie graag de plaats om jouw passie ten toon te stellen. Onze toonzaal met demotuin en zwembad is geschikt voor zowel binnen als buiten expo’s. Binnen is er veel ruimte, hoge witte muren, hoekjes met véél lichtinval en donkerder plaatsen.  We hadden al schilders, beeldhouwers, fotografen, lederbewerkers, houtbewerkers, prachtige stoffen en tapijten, lichtarmaturen, en zo voort.

Ben je kunstenaar en wil je graag bij ons exposeren ? Aarzel niet en bel ons voor meer info.

Hou je van kunst ? Breng dan regelmatig een bezoek aan onze toonzaal of geef ons een seintje als je op de hoogte gebracht wenst te worden van nieuwe tentoonstellingen.