Ecologische zwembaden

Bent u allergisch voor chloor of zoekt u gewoon een milieuvriendelijker en gezonder alternatief?

Dan is een ecologisch zwembad echt iets voor u. Wij gebruiken namelijk diverse intelligente toepassingen om het chloorgebruik in onze zwembaden zo minimaal mogelijk te houden.

Prijs vragen Over Fik >
ecologisch-zwembad

Zwembaden realisaties

Uw favoriete partner voor het aanleggen van zwembaden

Onze zwembad troeven

Ecologisch
Energiezuinige verwarming
Kwaliteit
Optimale filter
Boordstenen
Toebehoren
Onderhoud
Ecologisch

Ecologisch

Bent u allergisch voor chloor of zoekt u gewoon een milieuvriendelijker en gezonder alternatief? Dan is een ecologisch zwembad echt iets voor u. Wij gebruiken namelijk diverse intelligente toepassingen om het chloorgebruik in onze zwembaden zo minimaal mogelijk te houden.

Een van deze toepassingen zijn de antibacteriële wanden in full epoxy vinylester. Zelfs zonder de toevoeging van chemicaliën gaan deze ervoor zorgen dat bacteriën, zoals MRSA en E.coli, gedood worden.

Voorts wordt een ecologisch zwembad van Fik uitgerust met een zelfreinigende rolluikbak en kan u ook kiezen voor waterbehandeling met een uv-lamp en koper-ionen. Deze combinatiemethode vermindert de hoeveelheid chemicaliën in het water en kent een groeiend succes.

U leest het: door te kiezen voor een ecologisch zwembad van Fik geniet u altijd van kristalhelder water, en dit met slechts een minimum aan chloor!

98A8D5D3 167F 4813 B809 0BD5B312CB4B

1053D9E8 C019 439F ADFB FE1E22D753CF
Energiezuinige verwarming

Energiezuinige verwarming

Zwembadverwarming is noodzakelijk wanneer je op tijd en stond wil genieten van een lekker warme duik. Wil je het hele jaar door van jouw zwembad kunnen profiteren, dan kan je best jouw zwembad verwarmen via een aansluiting op de centrale verwarmingsinstallatie. Je kan er tevens voor kiezen om deze manier te combineren met een warmtepomp.

Je bent bij Fik aan het juiste adres, al onze techniekers zijn Cerga geschoold en kunnen jouw zwembad op de bestaande centrale verwarming aansluiten; of indien gewenst een nieuwe CV plaatsen aan het zwembad. Kortom wij creëren voor jou een zwembad met verwarming dat tot in de puntjes aan al jouw verwachtingen voldoet!

Wens je een verwarmd zwembad, dan is een goede isolatie bijvoorbeeld essentieel om uw energieverbruik te temperen. Leisure Pools gebruikt baanbrekende nanotechnologie om met een beperkte dikte toch maximaal te isoleren.

Onze zwembaden met hoge waterstand worden bovendien standaard uitgerust met een solar lamellendek. Dit zorgt voor de isolatie van uw ecologisch zwembad en warmt het water zelfs verder op via het zonlicht.

Daarnaast kan u kiezen voor een verwarmd zwembad met warmtepomp. Deze wordt perfect afgesteld op het watervolume en haalt de nodige energie uit de omgevingslucht, ook wanneer de zon niet schijnt.

Tot slot verbruikt uw ecologisch zwembad minder energie door gebruik te maken van een intelligente pomp. Deze gebruikt enkel en alleen de energie die nodig is om het water te zuiveren en zal dus nooit meer verbruiken dan nodig is.

DRJ 1520

warmtepomp
Kwaliteit

Kwaliteit

Fik koos resoluut voor Leisure pools. Want Leisure Pools is de enige fabrikant die zwembaden vervaardigt uit 100% hoogwaardig full epoxy vinylester, met als kernlaag een Composite Armour wapening van supervezels. Het resultaat? Een superieur, extreem duurzaam monoblok zwembad met levenslange garanties. Bovendien biedt het zwembad een grote weerstand tegen osmose, is het beter bestand tegen breuken en barsten, en is het ook erg bestendig tegen zwembadverwarming of het gebruik van onderhoudsproducten.

Full

Kevlar
Optimale filter

Optimale filter

Een buitenzwembad vangt heel wat bladeren, takjes en andere vuildeeltjes op. Een zwembadfilter is dan ook een must om steeds te kunnen genieten van kristalhelder water. Een goede zwembadfilter zal er bovendien ook voor zorgen dat het zwembad onderhoud niet te intensief wordt. Bij Fik  voorzien we onze zwembaden steeds van een zwembadfilter van de hoogste kwaliteit, die perfect wordt afgestemd op jouw zwembad. Wanneer het zwembadwater grondig mechanisch gezuiverd wordt, betekent dit dat je minder chemicaliën zal moeten gebruiken. En dus dat jouw zwembad ecologisch is.

background 5

background 7 1
Boordstenen

Boordstenen

Boordstenen rondom een zwembad vormen als het ware de kers op de taart. Daarenboven zijn boordstenen niet enkel mooi, maar ook nog eens functioneel. Ze houden immers het spatwater onder controle en bieden ook veiligheid door hun stroeve oppervlak. Zeker met spelende kinderen in en rond het zwembad is dit anti-slipeffect een echte troef. Wat betreft de materialen bieden wij jou de keuze aan tussen natuursteen boordstenen in graniet, basalt of semira. Het unieke en tijdloze karakter van natuursteen zal jouw zwembad helemaal af maken! Tot slot kan je kiezen tussen boordstenen met een rechte of een ronde neus. De exemplaren met een rechte neus zien er strakker uit, terwijl een ronde neus iets klassieker oogt. Tot slot kan u bij FIK ook terecht om  een terras aan te leggen in hetzelfde materiaal als de boordstenen rondom uw zwembad.

F5E51F76 DF08 49B8 AF83 B20481A491A7

PHOTO 2020 10 09 21 08 01 12
Toebehoren

Toebehoren

Een stevige zwembadafdekking garandeert de veiligheid van mensen en dieren rondom het zwembad. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen vuil en fungeert het als isolatie. Een solar lamellendek van Fik warmt het water zelfs verder op met zonne-energie! Een winterzeil is dan weer van groot belang buiten het zwemseizoen, terwijl een veiligheidsafdekking perfect is voor wie zijn zwembad optimaal wil beveiligen. Kom langs in onze toonzaal en wij vertellen u er alles over.

Standaard is onze led zwembadverlichting verkrijgbaar in de kleuren wit en blauw, maar wie graag extra sfeer wil creëren, kan kiezen voor de multi colour upgrade.

Met een tegenstroominstallatie creëren we bijvoorbeeld een ontspannen zwemruimte voor rustige levensgenieters, maar komen ook de sportievelingen zeker aan hun trekken.

Een zwembad stofzuiger en automatisch meet- en regelsysteem dragen dan weer zorg voor het onderhoud én voor jouw gezondheid.

9CB8BEF1 78ED 416A 9D83 D37B891F369F

AAEF74A5 EEBF 43D0 A70C 283A489EFCD1
Onderhoud

Onderhoud

Fik  staat garant voor een proper zwembad met helder en gezond water. Maar ook voor een zorgeloze overwintering. Onze techniekers brengen uw zwembad in haar winterslaap en starten het vanaf half maart terug op. Kies je voor een onderhoudscontract ? of bel je ons wanneer je ons nodig hebt.
Aan jou de keuze!

zwemmen 1170x650 1

trap onder water
DRJ 1957 Bert FIK

Gratis consultatie aan huis

Contacteer ons team van experten om een gratis consultatie te krijgen aan huis. We bekijken wat er allemaal mogelijk is met jouw budget en jouw tuin.

Bij Fik zorgen we ervoor dat we je droomzwembad werkelijkheid kunnen maken met een heel gamma aan opties en mogelijkheden.

 

Partners

Vaak gestelde vragen

 • Waarom zou je voor Fik kiezen als zwembad aannemer?

  10 reden om voor een Fik zwembad te kiezen :

  1. Belgisch familiebedrijf
  2. Goed opgeleide medewerkers
  3. Klantgerichte service
  4. Eerlijke prijs, eerlijk werk
  5. Strikte planning, snelle realisatie
  6. Eigen demozwembad in Gent met alle mogelijke opties
  7. Totaaluitvoering zwembad, poolhouse en tuinaanleg
  8. Hoogkwalitatieve afwerking
  9. Levenslange garantie op waterdichtheid en kleurechtheid
  10. Officiële dealer Leisure pools
 • Hoe snel kunnen jullie leveren?

  Fik heeft een uitgebreid team van ervaren plaatsers waardoor wij vrij snel een zwembad kunnen leveren en plaatsen. De gemiddelde termijn tussen de aankoop van het zwembad door de klant en de installatie is momenteel 3 maand. Wij plaatsen trouwens het ganse jaar door zwembaden. De timing hangt voornamelijk af van het verkrijgen van de vergunning voor het zwembad. Niet voor elk zwembad is een vergunning nodig, maar met een vergunningsaanvraag zijn de mogelijkheden voor verbouwing veel ruimer.

 • Wat kost een zwembad ongeveer?

  Naast de gebruikte materialen zal de prijs van een zwembad uiteraard ook verschillen per model. Bij Fik heeft u de keuze uit vier verschillende modellen: Cube, Reflection, Harmony en Tranquility. Cube is een modern zwembad dat schittert door zijn strakke lijnen en minimalistisch design. Reflection is een modern zwembad met instaptreden aan de voor- en achterzijde, en het lange zwemkanaal van Harmony is ideaal indien u dol bent op baantjes trekken. Tranquility ten slotte is een strak zwembad met vlakke bodem, voorzien van symmetrische inlooptrappen. Elk zwembad kan volgens de wensen van de klant uitgerust worden met diverse extra opties, zoals een tegenstroominstallatie, watervallen of een meet- en regelsysteem om de waterkwaliteit te beheersen. Dit zal natuurlijk ook mee de prijs van het zwembad zal bepalen. Afhankelijk van het type en van de gekozen opties varieert de prijs van een zwembad tussen de 40.000 en 70.000 euro. Voor deze prijs krijgt u een prachtig zwembad met een levenslange garantie, inclusief een uitstekende na-service waar u altijd op kan rekenen!

 • Verzorgen jullie ook de tuin en terras rond het zwembad?

  Ja hoor ! Onze tuinarchitect creëert, samen met jou, een rustig mooi geheel van jouw zwembad,  terras, tuin én poolhouse. De aanleg van het zwembad en het terras gebeurt door onze ervaren Fik techniekers. De uitvoering van de tuin en poolhouse voeren wij uit in samenwerking met uw vertrouwde tuinman of met één van onze vaste partners, die stuk voor stuk deskundigen zijn.

 • Hoe zit het met de garantie?

  De zwembaden van Leisure Pools worden opgebouwd uit vinylester, een duurzamer materiaal dan polyester dat bovendien osmosebestendig is. De versterking met supervezels en strenge kwaliteitscontroles maken onze zwembaden helemaal onverslijtbaar. Daarom geniet u een levenslange garantie op uw monoblok zwembad. Op alle aanverwante technieken is er 2 jaar garantie.