Fik gashaarden

Kies voor sfeer. Een open haard met hout brengt instant sfeer en warmte in de koude wintermaanden. Bij Fik kiezen we voor kwalitatieve leveranciers. Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons Toonzaal
Room Divider Large 3 Right HD10cm kader vlakke achterwand Def 1

Haarden en kachels met pit

Warm, gezellig en aangenaam

Onze troeven

Sterke merken
Familiebedrijf sedert 1959
Interieurarchitect
Cerga geschoold team
Toonzaal met brandende toestellen
Plaatsing, onderhoud en herstelling
Sterke merken

Sterke merken

Kies voor sfeer. Een open haard op hout brengt instant sfeer en warmte in uw huis.

Met Fik kiezen we voor kwalitatieve leveranciers.

Ontdek welke sterke Belgische en Nederlandse haardmerken wij aanbieden.

Dru logo zwart

Bellfires logo zwart
Familiebedrijf sedert 1959

Familiebedrijf sedert 1959

Ons verhaal begint in 1959: het jaar waarin Multigas (toen Gandagas) werd opgericht. Propaangas was toen de allernieuwste energievorm op de markt.
Als familiebedrijf willen we altijd blijven innoveren, we vinden het ontzettend belangrijk om mee te gaan met nieuwe woontrends en met onze expertise in het achterhoofd, hebben we dus besloten om creatief aan de slag te gaan.

We plaatsen al geruime tijd haarden met omkasting in samenwerking met interieurarchitecten en sinds jaar en dag werken we met getalenteerde techniekers. Redenen genoeg om uit te breiden. In 2016 openden we onze toonzaal, waar iedereen terecht kan voor verwarming en haarden met mooie omkasting. De totaaloplossingen voor haarden die we daar aanbieden zijn meer dan alleen een technisch product en dus werd een nieuwe afdeling binnen Multigas opgericht: Fik by Multigas.

Afbeelding2

Afbeelding1
Interieurarchitect

Interieurarchitect

Van opleiding ben ik interieurvormgever. Het creatieve luik in deze job spreekt me dan ook erg aan maar mijn job houdt veel meer in dan dat alleen.

Eigenlijk sta ik in voor het volledige beheer van de Fik. In eerste instantie houdt dit in dat ik zorg voor gelukkige klanten 🙂

Met Fik willen we mensen letterlijk en figuurlijk warmte bezorgen.

Ik ontvang de mensen in de toonzaal, help hen verder, geef uitleg bij vragen om zo tot de verkoop van bijvoorbeeld een haard te komen. Sinds kort zijn onze diensten uitgebreid en kunnen klanten hier ook terecht voor de aankoop van een zwembad. Verder zorg ik voor het uittekenen van de plannen en het opmaken van de offertes, het beheren van de toonzaal… Ik werk hiervoor nauw samen met Rachida en Pascal.

Bert Pepermans

Bert
DRJ 1957 Bert FIK

Dru maestro 3D
Cerga geschoold team

Cerga geschoold team

Voor de installatie van een kachel of haard staat een gespecialiseerd team klaar.

Al onze medewerkers zijn Cerga geschoold voor propaan- en aardgas, dat garandeert u een veilige installatie conform de wetgeving.

DRJ 1976 Techniekers Gent

Cerga kort
Toonzaal met brandende toestellen

Toonzaal met brandende toestellen

Wij zijn een DRU inspiration store, u kan bij ons wel meer dan 20 tentoongestelde haarden van Dru, Spartherm, Global Fires en Dik Geurts komen bekijken.

Ook andere sterke merken zoals Bellfires, Barbas, Wellstraler en Faber zijn aanwezig.

Veel van deze haarden staan brandend opgesteld in een huislijke omgeving zodat je onmiddellijk voelt hoe de haard bij jou thuis zou kunnen staan. Wij kunnen u er alle opties tonen zodat je met een gerust hart voor de juiste configuratie kan kiezen.

DRJ 6632

DRJ 2066 scaled 1
Plaatsing, onderhoud en herstelling

Plaatsing, onderhoud en herstelling

Naast een vakkundige installatie onderscheiden wij ons door de naservice. Al bij de initiële plaatsing van een haard besteden we veel aandacht aan de latere onderhoudsvriendelijkheid. Dit is zowel in jouw als ons voordeel. Alle installaties en systemen die we plaatsen, onderhouden we ook. Wij beschikken over een eigen serviceteam dat zich volledig toelegt op onderhoud en het oplossen van technische defecten. In veruit de meeste gevallen zitten in onze servicewagen de nodige onderdelen om een herstelling uit te voeren. Zo voorzien wij steeds een rijdende stock van strategische onderdelen. Ook ligt in ons magazijn een ruimte stock aan vervangonderdelen van onze vaste merken. Elke installatie moet regelmatig onderhouden worden zowel voor het behoud van de fabrieksgarantie als voor wettelijke eisen. Hiervoor voorzien wij voordelige onderhoudscontracten. Je betaalt jaarlijks een vast bedrag. Wij verwittigen je tijdig wanneer een onderhoud van jouw installatie aan de orde is. Bovendien geniet je dankzij het onderhoudscontract van fikse kortingen bij eventuele herstellingen. We hebben verschillende onderhoudscontracten met eigen specifieke voordelen.

Nick
DRJ 1855 Nick technieker klein

Philippe
DRJ 1802 Philippe Techniek klein

Merken

background 3

Interesse of een vraag?

Gashaarden, kachels en tuinverwarming, Fik is dé partner voor particulieren en professionals.

Het Fik team staat voor u klaar met een oplossing op maat. Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal en tuin.

DRJ 8397 HDR

Bezoek onze toonzaal

U bent van harte welkom. Wij zijn een DRU inspiration store, u kan bij ons wel meer dan 20 tentoongestelde haarden van Dru, Spartherm, Global Fires en Dik Geurts komen bekijken. Ook andere sterke merken zoals Bellfires, Barbas, Wellstraler en Faber zijn aanwezig. Buiten geniet u van een prachtige tuin met zwembad. Kom een kijkje nemen en ontdek hoe het FIK team jouw droombeleving creëert bij jou thuis.

Vaak gestelde vragen

 • Waarom zou je voor Fik Kiezen ?

  10 redenen om voor Fik te kiezen:

  1. Belgisch familiebedrijf
  2. Meer dan 60 jaar ervaring
  3. Sterk in ontwerp
  4. Klantgericht bedrijf
  5. CERGA gecertifieerd
  6. Concept toonzaal DRU en officiële dealer van gerenommeerde haardmerken
  7. Eén aanspreekpunt van A tot Z alles door onze vakmensen (totaalproject)
  8. Eigen plaatsingsdienst met goed opgeleide medewerkers
  9. Ruim assortiment : gas, hout, elektrisch en bio-ethanol
  10. Correcte prijsafspraken voor ieders budget

   

 • Kan ik een gashaard laten plaatsen zonder gasaansluiting?

  Fik is gegroeid uit Multigas nv. Multigas is de specialist in het plaatsen van aard- of propaangasaansluiting in gans Vlaanderen. Geen aardgas in jouw buurt ? Wij zorgen voor een (ondergrondse) gastank met automatische afstandslezing zodat je volledig kan genieten van jouw gashaard. Onze techniekers zijn Cerga geschoold en zorgen voor de plaatsing van de tank, de aansluiting op de gashaard of de centrale verwarming. Een andere mogelijkheid is natuurlijk kiezen voor een elektrische haard of een houthaard.

 • Hoeveel kost een haard ongeveer?

  Uiteraard zijn er sfeerhaarden voor elk budget naargelang het merk en het model en het vlambeeld. Global fire is bijvoorbeeld de betaalbare lijn van DRU met dezelfde kwaliteit en duurzaamheid maar het vlambeeld bij een DRU zal mooier zijn omdat er meer techniek in zit, maar daardoor betaal je een DRU duurder dan een Global Fire.

  Veel hangt af hoe hoog en in welke staat de schouw is, en of er al een gasaansluiting is. Tenslotte hangt de prijs ook af van de eind-afwerking : kiezen jullie voor marmer in de afwerking en een omkasting met veel deurtjes en schuifjes, of voor een eenvoudige maar stijlvolle schilderafwerking…

  Een vrijstaande gashaard geplaatst met leidingen en schouw heb je al voor een budget van rond de 5.000 euro. Een inzethaard zal eerder naar de 7.500 euro gaan, en voor een inbouwhaard met afgewerkte omkasting reken je best rond 10.000 euro.

  Aarzel niet en leg ons jouw situatie voor, wij kiezen samen met jou de beste oplossing naar gelang uw budget.

 • Welke soorten haarden bestaan er zoal?

  Je hebt verschillende energiebronnen : gas, hout, elektriciteit of bio-ethanol .

  Voor de verbranding van gas of hout heb je een schouw nodig. Bij gas is er dan nog onderscheid tussen een gesloten verbranding (de zuurstof wordt onttrokken aan de buitenlucht via de dubbelwandige schouw) en open verbranding (de zuurstof wordt onttrokken aan de kamer – enkel nog in uitzonderlijke gevallen)

  Elektriciteit en bio-ethanol hebben geen schouw nodig en lenen zich daardoor uitstekend voor de plaatsing in (grote) appartementsgebouwen.

  Dan is er nog een onderscheid in het soort haard : een vrijstaande haard wordt los geplaatst; een inzethaard wordt geplaatst in een bestaande ruimte (bv. een gascasette in een vroeger open haard op hout) en een inbouwhaard waar we van een blanco muur starten met de plaatsing van de haard, schouw, daarrond een brandvrije omkasting en daarboven nog de eindafwerking.

  Aarzel niet en leg ons jouw situatie voor, wij kiezen samen met jou de beste oplossing voor jouw haard.

 • Zit het ontwerp van de omkasting in de prijs ?

  Bij Fik spreken wij van een totaalproject. Dat wil zeggen dat wij niet alleen de haard verkopen; maar ook instaan voor alle werken die daar bij horen. In de eerste plaats is dat uiteraard een ontwerp van de haardomkasting die bij jouw noden en stijl past. Onze binnenhuisarchitect komt vrijblijvend bij jou opmeten en kijken. Hij tekent op jouw maat één of meerdere voorstellen voor de haard met omkasting. Samen bespreken jullie de verschillende mogelijkheden en kiezen jullie de beste en mooiste optie !

 • Hoelang duurt het om een haard te plaatsen ?

  De plaatsingsduur hangt uiteraard af van de complexiteit van de het project. De meeste haarden met brandvrije omkasting worden op 2 dagen geplaatst. Daarna wordt de eindomkasting perfect opgemeten, en van zodra de schrijnwerkerij die eindafwerking klaar heeft, komen we op 1 dag afwerken. Bij veel kastjes en schuifjes kan het al eens langer duren. Traditioneel is het bij ons voor de haarden drukker tussen september en december, waar de wachttijd al eens kan oplopen maar meestal kunnen wij plaatsen van zodra de gekozen haard leverbaar is. Weet dat de haard die jij kiest op jouw maat en naar jouw keuze wordt gemaakt bij onze leveranciers en dat vraagt toch gemiddeld een 6 à 8 weken levertijd. Stockmodellen zijn uiteraard sneller leverbaar.

 • Welke haard-alternatieven bestaan er voor BEN- of energielage woningen en appartementsgebouwen ?

  Een alternatief op de klassieke gas of hout verbranding met schouw, is een elektrische of bio-ethanol haard. Vergeet die lelijke wapperde doekjes waaruit de vorige generatie elektrische haarden bestond en ontdek de design elektrisch haarden van vandaag in onze toonzaal. Deze nieuw haarden benaderen helemaal de vlammenbeleving van een hedendaagse gashaard door een spel van LED verlichting, elektrische warmte en waterdamp.