De interieur trends voor 2019

Een nieuw jaar betekent een nieuwe start. Misschien ook voor je interieur? Graag inspireren we je met nieuwe ideeën om 2019 alvast goed te starten.

Inspiratie in de natuur
Dat de natuur een voorname inspiratiebron is bij de inrichting van huis en thuis staat buiten kijf. Mensen willen immers steeds een gevoel van warmte, geborgenheid en veiligheid. Doorkijkhaarden geven dit gevoel perfect weer. Ze zijn langs 2 of meer zijden voorzien van glas en zeer functioneel. Zo kunnen ze ruimtes als bijvoorbeeld de keuken en woonkamer verdelen. Door hun gevoel van knusheid, gezelligheid en warmte zijn ze een praktisch en aantrekkelijk visueel element in het interieur.

Kleuren uit de natuur
Geel, donkerblauw, donkergroen en warmrood waren al aan een opkomst bezig in 2018. Deze kleuren zetten zich door in 2019. Beige en bruintinten breken ook door. De natuurtinten vinden hun match met een accentkleur zoals goud of brons.

Creativiteit
Individualiteit en creativiteit is een macrotrend die zich ook in het interieur vertaalt. Zoek je eigen stijl, mix en match wat je zelf leuk vindt. Een combinatie van lokale elementen met globale decoratie elementen brengt gezelligheid in huis.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit woningbouw. Dit vertaalt zich onder andere in energiezuinig bouwen, de gebruikte materialen en de inrichting. De haarden aangeboden door FIK by Multigas houden rekening met duurzaamheid en luchtkwaliteit. Zo is het ECO label sinds 1 januari verplicht op elk toestel. Het laat toe om visueel eenvoudig te zien wat de efficiëntie is van elk toestel. De quotering gaat van G, de laagste quotering, tot A++, de hoogste quotering. Hoe hoger de quotering, hoe meer warmte men haalt uit eenzelfde hoeveelheid brandstof.

Technologie
De technologische vooruitgang en de continue digitalisering vinden we ook terug in onze woonomgeving. Slimme verlichting of verwarming, het tv-meubel dat eveneens de haard omvat en ga zo maar verder. Dankzij de digitalisering kan je je haard bedienen met je smartphone of tablet en zo efficiënter en gebruiksvriendelijker verwarmen. Door technologische vooruitgang zijn de vlammen van gashaarden net echt, zowel bij inbouwhaarden als vrijstaande toestellen.

Andere artikelen

TOTALE UITVERKOOP TOONZAALTOESTELLEN WEGENS VERBOUWING

Wij gaan verbouwen en verkopen een selectie van onze toonzaalmodellen aan superprijzen. Contacteer Glenn en maak een afspraak via het nummer…
Read more >

Aangepaste openingsuren in december 2022

Wij zijn uitzonderlijk gesloten op Vrijdag 9 en zaterdag 10 december : gesloten Vrijdag 23 en 30 december gesloten vanaf 15u Zaterdag 24 en…
Read more >

Actiemaand van 1 tem 31 maart

Wij nodigen u en uw partner van harte uit op onze opendeurdagen, gekoppeld aan onze expo PIQURE waar u het nieuwe werk kan ontdekken va…
Read more >