Een inbouw- of inzethaard?

Veel klanten informeren naar het verschil tussen een inbouwhaard en een inzethaard. Op vlak van rendement en afwerkingsgraad zijn beide opties gelijkwaardig. De belangrijkste parameter die bepaalt of we een inbouw- of inzethaard plaatsen is de aanwezigheid van een schouw.
Een inzethaard plaatsen we in een bestaande schouw of haardopening. We schuiven een cassette in de schouw zonder dat er veel kap-en breekwerk aan te pas komt. De cassette bevat een brander en een sturing (als veiligheid en gasaansluiting). De ventilatoren zorgen ervoor dat de warmte snel in de kamer verspreidt. Een inzethaard geeft extra cachet doordat we een bestaande sierwand behouden. Gezelligheid is gegarandeerd in uw woning.
Is er geen schouwwand aanwezig in uw huis? Geen probleem. Dan installeren we een inbouwhaard. We plaatsen concentrische buizen door de bestaande schouw of door de muur . Een inbouwhaard verschilt echter wel van een cassette. Een inbouwhaard verspreidt warmte op natuurlijke wijze via convectie en straling, terwijl een inzethaard of cassette dat doet via een ventilator.
Bij een inbouwhaard heb je een ruime keuze. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van ontspiegeld glas of een spiegelende achterwand voor de uitvoering. Een inbouwhaard oogt vaak strakker dan een inzethaard en kan dus mooi geïntegreerd worden d.m.v. maatwerk. Een mooi meubel waar je bijvoorbeeld een tv-toestel of geluidsinstallatie in kwijt kan, maakt uw interieur mooi af.
Een klassieke of minimalistische look? Alles is perfect mogelijk door een gepersonaliseerd ontwerp. Een voorbeeld hiervan is de haard waarbij we de convectieopeningen voorzien hebben van verlichting. Of een ontwerp waarbij we de TV hoger plaatsen dan de haard zodat er geen weerspiegeling is in het beeld.

U leest het, voor elk interieur, voor elke smaak hebben we een oplossing. Ontwerp, plaatsing, service en onderhoud van uw haard, bij Fik by Multigas doen we dat allemaal.

Andere artikelen

TOTALE UITVERKOOP TOONZAALTOESTELLEN WEGENS VERBOUWING

Wij gaan verbouwen en verkopen een selectie van onze toonzaalmodellen aan superprijzen. Contacteer Glenn en maak een afspraak via het nummer…
Read more >

Aangepaste openingsuren in december 2022

Wij zijn uitzonderlijk gesloten op Vrijdag 9 en zaterdag 10 december : gesloten Vrijdag 23 en 30 december gesloten vanaf 15u Zaterdag 24 en…
Read more >

Actiemaand van 1 tem 31 maart

Wij nodigen u en uw partner van harte uit op onze opendeurdagen, gekoppeld aan onze expo PIQURE waar u het nieuwe werk kan ontdekken va…
Read more >