Elektrische haarden

Heb je geen gasaansluiting of schouw? Met een elektrische haard of sfeerhaard haal je toch warmte en sfeer in huis. Het is de beste keuze voor je appartement of BEN-woning (Bijna Energie Neutraal).
Bij een elektrische haardvuur ziet het vuur er bijna net hetzelfde uit als bij een open haard.

Waarom kiezen voor een sfeerhaard?
De elektrische haard is een mooie vervanger voor een open haard én is gebruiksvriendelijk. Met een elektrische haard kan je iedere kamer omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Je hebt enkel een stopcontact nodig.

Soorten elektrische haarden
1. Haarden op basis van LED-verlichting
Dit zijn de goedkoopste versies die er nu bestaan. Op basis van LED’s wordt een houtset verlicht. Je creëert de illusie van een haardvuur. De lampen zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur. Je beleeft lang plezier aan je haard zonder dat je de lampen hoeft te vervangen.

2. Haarden op basis van waterdamp en licht
Deze soort elektrische haarden zijn realistischer dan haarden met LED-verlichting. Hier wordt er waterdamp aangemaakt die doorheen de houtset wordt vrijgegeven. Het licht wordt vanuit de onderkant geprojecteerd. Dit type sfeerhaard geeft realistischere vlammen weer.

Voordelen van een elektrische haard
• Een elektrische haard kan echt vuur nabootsen
• De plaatsing is heel erg simpel
• Je hebt geen schoorsteen of rookkanaal nodig
• Er bestaan ook inbouwexemplaren
• Je creëert het gevoel van een echte haard
• Onderhoudsgemak: je hoeft geen as of roet op te ruimen

Het verbruik van een elektrische haard
Het verbruik van een elektrische haard is afhankelijk van het type haard dat je hebt. Heb je een elektrische haard met verwarmingsfunctie, dan ligt het gemiddelde energieverbruik tussen de 1000 en 2000 Watt. Elektrische haarden met verwarmingsfunctie zijn ideaal als bijverwarming en is uiterst geschikt als sfeermaker.

Kies je voor een elektrische haard zonder verwarmingsfunctie, dan liggen de energiekosten een pak lager. Logisch, want de haard heeft geen verwarmingsfunctie. Het verbruik ligt tussen de 10 en 60 Watt.

Laat je inspireren door de warmte die elk model uitstraalt en vind een model volgens jouw mogelijkheden en wensen. Kom langs in onze toonzaak en ontdek ons aanbod aan elektrische haarden.

Andere artikelen

Actiemaand van 15 oktober tem 15 november

Wij nodigen u en uw partner van harte uit op onze opendeurdagen, gekoppeld aan onze expo CRUST waar u het nieuwe werk kan ontdekken van…
Read more >

Bouwverlof van 12 juli tem 2 augustus

Tijdens het bouwverlof van 12 juli tem 2 augustus blijven wij open op afspraak. Aarzel niet en contacteer ons via 09 230 44 03 of via info@f…
Read more >

Actiemaand 15/2 tot 15/3/2021

Beste Fik klant, Ook dit voorjaar nodigen wij jou en jouw partner van harte uit op onze opendeurdagen, je kan er onze toonzaal en onze gloed…
Read more >